Nu au fost gasite materiale in aceasta categorie!
-----
2018. Peste 4600 de pompieri la datorie de Paste

2018. Peste 4600 de pompieri la datorie de Paste

Verificari pe linia prevenirii incendiilor

 2018. Peste 4600 de pompieri la datorie de Paste

Peste 4.600 de pompieri salvatori vor fi, zilnic, la datorie de Paște.Verificări pe linia prevenirii incendiilor la biserici și unități de cazare, în Săptămâna Mare.În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii militari au derulat recunoașteri și controale la lăcașurile de cult unde se preconizează afluență mare de participanți, precum și la spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești. Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul unui incendiu.

Pe timpul acțiunilor preventive, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor.
Acțiunile de verificare vor continua până sâmbătă, iar în Noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

Totodată, în aceste zile au fost efectuate 1.107 controale la lăcașuri de cult, mall-uri și centre comerciale, dar și la unități de cazare turistică, având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori. Pe timpul acțiunilor au fost identificate 118 obiective fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate amenzi în valoare de 1.358.300 lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, în urma unui control la o discotecă din județul Bacău a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcţionării, fiind depistată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, prin neechiparea spațiului cu instalații speciale de stingere, detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor.

Pe linie operativă, zilnic, în perioada Paștelui, sunt mobilizați peste 4.600 de pompieri militari cu aproape 800 de autospeciale de stingere a incendiilor și 111 autospeciale de descarcerare. Urgenţele medicale și acordarea primului ajutor calificat vor fi asigurate prin intermediul celor peste 320 de echipaje SMURD, disponibile zilnic.
Ca măsură operațională suplimentară, pe autostrăzile A2 și A4, în intervalul 05 – 10 aprilie a.c., mai multe echipaje cu personal şi tehnică din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov, vor fi dislocate pentru asigurarea intervenţiilor (inclusiv cele medicale de urgenţă).

RECOMANDĂRI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ:
- manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau părului;
- evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;
- menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
- parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!
2018
martie (15)
mai (5)
2017
martie (44)
aprilie (49)
mai (25)
iunie (30)
iulie (23)
august (22)
2016
februarie (109)
martie (114)
aprilie (83)
mai (117)
iunie (101)
iulie (102)
august (93)
2015
mai (7)
iunie (25)
iulie (84)
august (118)

 
Facebook
Google Bookmarks
Twitter
MySpace
Technorati
Yahoo! Bookmarks