Nu au fost gasite materiale in aceasta categorie!
-----
265 de biciclisti sanctionati de politistii bihoreni pentru abateri rutiere

265 de biciclisti sanctionati de politistii bihoreni pentru abateri rutiere

Septembrie 2017

 265 de biciclisti sanctionati de politistii bihoreni pentru abateri rutiere

În perioada 22 august – 3 septembrie 2017, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au vizat și abaterile de la legislația rutieră comise de bicicliști, neregulile comise de aceștia în trafic constituind unele din principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave pe șoselele bihorene.În intervalul de referință, polițiștii rutieri bihoreni au aplicat 265 desancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 97.575 lei, unor bicicliști care nu au respectat legislația rutieră, expunându-se astfel victimizării prin accidente rutiere sau constituind un pericol pentru ceilalți paricipanți la trafic.

Cea mai sancționată abatere comisă de bicicliști în acest interval a fost nerespectarea prevederilor legale privind portul îmbrăcăminții reflectorizante, 110 bicicliști fiind sancționați pentru această abatere. Alte 71 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor tehnice minime prevăzute de legislație, pe care trebuie să le îndeplinească bicicletele pe drumurile publice, respectiv cele referitoare la dispozitivul de frânare, sistemul de direcție, sistemul de avertizare sonoră sau echipareacu lumini și cu dispozitiv fluorescent-reflectorizant. Polițiștii rutieri au sancționat alți 25 de bicicliști depistați în timp ce ce circulau pe bicicletă sub influența alcoolului, 10 bicicliști care circulau cu biciclete care prezentau diverse defecțiuni tehnice și 49 de bicicliști pentru lipsa documentelor de identitate.Astfel, la 23 august a.c., la ora 17:45, în localitatea bihoreană Gurbediu a fost depistat în trafic un localnic de 66 de ani, în timp ce circula cu bicicleta, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că biciclistul prezenta o concentrație  alcoolică de 0,94mg/l alcool în aerul pur expirat.

De asemenea, la 24 august a.c., la ora 17:45, pe drumul județean 709/A,în localitatea bihoreană Girișu Negru a fost depistat în trafic un bărbat de 58 de ani, din comuna Tinca, în timp ce circula cu bicicleta, aflându-sesub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării biciclistului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,46mg/l alcool în aerul pur expirat.

Tot la 24 august a.c., la ora 18:20, în localitatea bihoreană Belfira fost depistat în trafic un localnic de 65 de ani, în timp ce circula cu bicicleta, având o concentrație alcoolică de 0,96mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 870 lei fiecare.Nu uitați! Potrivit prevederilor legale, bicicleta cu care circulați pe drumurile publice trebuie să fie:
a) prevazută cu dispozitiv de frânare eficace;
b) prevăzută cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție;
c) dotată cu sistem de avertizare sonoră; se interzic echiparea și folosirea sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor;
d) echipată în față cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare;
e) echipată cu elemente sau dispozitive care, în mișcare, formează un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante, de culoare portocalie, fixate pe spițele roților.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE ADRESATE BICICLIȘTILOR:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoști regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

- Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
- Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
- Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie nici un autovehicul. La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta.
- Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă.
- Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice. Poartă cască de protecţie. Îţi poate salva viaţa!Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!
2018
martie (15)
mai (5)
2017
martie (44)
aprilie (49)
mai (25)
iunie (30)
iulie (23)
august (22)
2016
februarie (109)
martie (114)
aprilie (83)
mai (117)
iunie (101)
iulie (102)
august (93)
2015
mai (7)
iunie (25)
iulie (84)
august (118)

 
Facebook
Google Bookmarks
Twitter
MySpace
Technorati
Yahoo! Bookmarks