Nu au fost gasite materiale in aceasta categorie!
-----
Primaria Bucuresti a aprobat proiectul liniei de metrou intre Otopeni si zona 1 Mai

Primaria Bucuresti a aprobat proiectul liniei de metrou intre Otopeni si zona 1 Mai

Septembrie 2016

 Primaria Bucuresti a aprobat proiectul liniei de metrou intre Otopeni si zona 1 Mai
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Planul Urbanistic Zonal privind realizarea Liniei de metrou- Magistrala 6- 1 Mai-Otopeni- Tronson 1, Sector 1. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Magistrala M6 va avea o lungime de 14 km cu 12 statii si, odata cu punerea ei in functiunie, durata de deplasare pe traseul Gara de Nord – Aeroport Otopeni se va reduce de la 59,5 minute la 23,4 minute.

Primarul General, Gabriela Firea:
 
"Despre necesitatea realizarii cat mai urgente a acestui proiect important pentru capitala, am discutat la Bruxelles, la intalnirea pe care am avut-o cu doamna Comisar European Corina Cretu. Este unul dintre proiectele importante ale Planului De Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030, fiind esential pentru zona Metropolitana Bucuresti – Ilfov.Magistrala M6 realizeaza legatura directa si rapida intre Municipiului Bucuresti si cel mai important aeroport din tara Aeroportul International Henri Coanda, dar creeza si posibilitatea relationarii directe intre Municipiul Bucuresti si localitatile zonei metropolitane, crescand mobilitatea populatiei pe moduri de transport prietenoase cu mediul".
 
Dupa aprobarea PUZ-ului, urmatorul pas este obtinerea autorizatiei de construire. In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti va face toate demersurile pentru ca institutia responsabila de realizarea acestei magistrale, Ministerul Transportului, sa obtina cat mai rapid autorizatia de construire in vederea demararii lucrarilor la acest proiect.
 
Odata finalizata, noua magistrala va crea corespondente cu celelalte magistrale de metrou existente si va atrage investitii in zonele slab construite din zona periferica nordica a Municipiului Bucurestui si zona periferica si nordica o orasului Otopeni;
De asemenea, realizarea investitiei se afla in stransa legatura cu construirea sitemului park&ride la intratrea in Municipiul Bucuresti, dar si cu realizarea nodurilor intermodale in zona de nord a orasului.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!
2018
martie (15)
mai (5)
2017
martie (44)
aprilie (49)
mai (25)
iunie (30)
iulie (23)
august (22)
2016
februarie (109)
martie (114)
aprilie (83)
mai (117)
iunie (101)
iulie (102)
august (93)
2015
mai (7)
iunie (25)
iulie (84)
august (118)

 
Facebook
Google Bookmarks
Twitter
MySpace
Technorati
Yahoo! Bookmarks